Hizmet-İş’ten “zam” tepkisi

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, enflasyonun altında kalan zamların iyileştirilmesi için yerel seçimleden önce belediye başkan adayları tarafından işçilere verilen sözlerin hala bazı başkanlar tarafından tutulmadığını söyledi

HİZMET-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, yaptığı açıklamada; taşeron firmalarda çalışırken belediye şirketlerine geçen, KHK ile yüksek hakem kurulunda belirlenen ve enflasyonun altında kalan zamların iyileştirilmesi için 31 Mart yerel seçimlerinden önce belediye başkan adayları tarafından işçilere verilen sözlerin, aradan bunca zaman geçmesine rağmen hala bazı belediyelerde uygulanmadığını İfade etti.

GEBZE VE DARICA’DA NETİCE YOK.

Ersoy açıklamasında, “31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen örgütlü olduğumuz belediyelerden Darıca ve Gebze’de şirket işçilerimizin mağduriyetini önlemek için çalışma yapılmasına rağmen henüz sonuç alınmadı. İşçi arkadaşlarımız yüksek enflasyon ve zamlar sebebiyle mağduriyet yaşıyor, başkanlarımız iyi niyeti, bir kesim bürokratlar tarafından bazı saiklerle yavaşlatılsa da, işçilerimizin beklentilerini daha fazla geciktirmeden ötelemeden ivedilikle verdikleri sözü yerine getirmeli. İşçilerimizin yüzlerini güldürmeli” dedi

İZMİT BELEDİYESİ’NDE

VERİLEN SÖZLER UNUTULDU

Açıklamasını sürdüren Ersoy, “İzmit Belediyesi’nde verilen sözler unutuldu, sayın belediye başkanının 31 Mart seçimde önce adaylık sürecinde, sosyal medya, basın yayın organları ve SMS yoluyla işçilere, diğer aday belediye başkanlarının 630 TL zam vereceğini açıklamaları üzerine ‘Ben 800 TL zam vereceğim, 52 günlük ikramiye, yol ve yemeklerinizi düzelterek cumartesi tatil yapacağım’ demişti. Oysa seçimden önce verdiği sözü unutarak işçilere 2020/6 ayına kadar her hangi bir ücret düzenlemesi yapmayacağını ifade etmiştir. Temizlik işlerinde çalışan işçilerin cumartesi tatili de aynı şekilde verilmemiş, yaptıkları mesai ücretleri hala ödenmemiştir. Biz işçinin sesi olup bu sorunları ve sözleri hatırlatınca, çözüm üretilip işçilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi gerekirken, belediye yönetimi ve onların tetikçileri tarafından kamuoyunda hemen bir savunma ve algı oluşturulmaya çalışılarak, 5,6 aylık belediye yönetimine neden yüklendiğimizi, bu açıklamaların siyaseten yapıldığı gibi absürt ifadelerle verilen sözleri işçilerin ve kamuoyunun gözünden kaçırmaya çalışmaktadırlar” dedi.

PEHLİVAN MİNDERE ÇIKIŞINDA BELLİDİR

Kocaeli’de 13 belediye başkanının 12’si yeni seçilmiş belediye başkanıdır. Bu ücret düzenlemesi yapan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız ve diğer belediye başkanlarımız da 5-6 aylık belediye başkanıdır. Pehlivan mindere çıkışından bellidir. Birçok belediye başkanımız seçimin üzerinden 1-2 ay geçmeden verdikleri sözü tutmuş işçileri sevindirmişlerdir. İşçilere verilen sözleri unutup mağduriyetlerine çözüm olamayanların yönettikleri şehrin insanlarına seçimden önce verdikleri sözleri nasıl tutacaklarını da hep beraber izleyip göreceğiz. Unutulmamalıdır ki, şehirlerimiz emekçilerimizin alın terleriyle yaşanılır hale gelmektedir. Onların alınterleri her türlü değeri hak etmektedir” dedi.

16 Eyl 2019 - 11:03 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.