Hiçbir öğrenciye baskı yapılmadı

Kocaeli Valiliği, basında, “Ya İmam Hatibe Ya Evinize” ve “Validen Velilere İmam Hatip Dayatması” başlıkları ile çıkan haberlere tepki gösterdi

KOCAELİ Valiliği, basında, “Ya İmam Hatibe Ya Evinize” ve “Validen Velilere İmam Hatip Dayatması” başlıkları ile çıkan haberlerle alakalı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “2019-2020 eğitim-öğretim yılı için ‘Ortaöğretim Kurumlarına Tercih ve Yerleştirme İşlemleri’ öğrencilerin ikamet adreslerine yakın okullardan oluşan kayıt alanı içerisinde; Ortaokul Başarı Puanı üstünlüğüne göre merkezi sistemle yapılmıştır.

TERCİH ETMEDİLER

1. tercih döneminde 5 okul 1. ve 2. nakil döneminde ise 3’er okul tercih hakkı verilmiştir. Söz konusu haberlerde adı geçen öğrencimizin tercih dönemlerinde hiçbir okulu tercih etmediği anlaşılmıştır. Tercih edip de hiçbir okula yerleşemeyen veya hiç tercihte bulunmayan öğrencilerle ilgili illerde ortaöğretim kurumları yönetmenliğine göre il milli eğitim müdürünün teklifi, valinin onayı ile öğrenci nakil ve yerleştirme komisyonları kurulmamaktadır. Ayrıca, Darıca ilçemizde yerleşemeyen öğrencilerle ilgili ilimiz Valisi Sayın Hüseyin Aksoy’un herhangi bir talimatı olmamıştır.

BİLGİ YANLIŞTIR

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 23. Maddesi 2. Bendi hükümleri çerçevesinde kurulan İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca hiçbir okula yerleşemeyen öğrencilerin, yerleştirme işlemleri yapılmaktadır. İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları öğrenci velilerinin dilekçe ile yapılan başvurularını değerlendirerek yerleştirme işlemlerini yapmıştır. Söz konusu Darıca ilçemizde ilçe nakil komisyonuna 55 öğrencimiz başvurmuş ve yerleştirilmiş kayıtları yapılmıştır. Açıkta kaldığı iddia edilen 59 öğrenci bilgisi gerçeği yansıtmamaktadır. Ancak 4 öğrencimiz müracaatta bulunmamıştır.

EK SINIF TALEBİ

Ayrıca velilerin zorladıklarını iddia ettikleri okullardan Ş. Murat Tevlim Anadolu İmam Hatip Lisesinin 374 kontenjanı mevcut olup 1. tercih ve 2 nakil yerleştirmelerinde tamamı dolmuştur. Bu nedenle Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca öğrencilerin söz konusu Anadolu İmam Hatip Lisesine kontenjan olmadığından yönlendirilmeleri mümkün değildir. Tercih ve nakil dönemlerinde okul müdürlerince veliler aranıp çocuklarının tercihlerini yapmaları gerektiği anlatılmış ancak veliler istedikleri okul tercihlerini yapmamışlardır. Öğrencilerin yerleşebileceği Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimizde boş kontenjanlar olmasına rağmen Anadolu Liselerine ek sınıf talep ettikleri basından anlaşılmıştır.”

17 Eyl 2019 - 01:49 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.