Çakmak’tan Taşdemir’e cevap

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, CHP’li Engin Taşdemir’in sözlerine düzenlediği basın toplantısı ile cevap verdi

Boran KAYALAR - CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, Kandıra Babaköy’de ‘çevre ve tarih kıyımı’ yapıldığını geçtiğimiz günlerde gündeme taşımıştı. Taşdemir konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı görev çağırması üzerine Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, makamında basın toplantısı düzenledi.

‘CAHİL Mİ KASITLI MI YAPIYOR?’

Çakmak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Engin Bey’in beyanatları beni gerçekten bir açıklama yapmaya zorladı. Engin kardeşimizi bireysel ilişkilerimiz gerçekten çok güzel ama Kandıra’ya kadar gidip özellikle alanı incelemiş. Kendisinden beklentimiz madem o kadar gitmiş, açıklama yapmış keşke dersine daha iyi çalışsaydı. Belli ki dersine iyi çalışmamış. Bilgisizliği ortaya çıkıyor. Konuyla belediyemizin alakası yok. Oradaki alan Valilik ve Anıtlar Kurulu'nun yetkisinde. Engin Bey’in Kuzey Marmara Otoyolu için taş ocağıyla alakalı ‘Tarihi kültürel varlıklar tarumar ediliyor’ gibi açıklamaları olmuş ama daha da önemlisi Büyük Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın’ın bizzat ismini anarak sözünün eri olmaya davet etmesi hiç hoş bir şey değil.

‘DERĞERLERİMİZİ KORUYORUZ’

Özellikle belirtmem gerekir ki ne yazık ki sayın başkanımız sözünün eridir. Hiç yakışık alan bir cümle değildir. Konuyla uzaktan yakından alakası olmayan bu sözü kendisine hiç yakıştıramadım. Konu hakkında ilgili olduğu halde böyle konuşması doğru değil. Eğer cahil değilse o zaman kasıt var. O da hiç yakışmadı kendisine. Büyükşehir Belediyemizin ne taş ocağının açılıp kapatılma yetkisi ne sit alanı konusuyla taraf değiliz. Kendisiyle sürekli temas halindeyiz. Bize konuları iletse konuşsak gayet sağlıklı olacak. Kocaeli’nin tarihi değerleri bizim değerlerimizdir. Hepsini korumak, gelecek nesillere aktarmak görevimizdir.

‘ENGİN BEY’İN HARCI DEĞİL’

Orada bahsi geçe alanın (mezar) taş ocağı sınırları dışında olduğuna ilişkin kurulun da bu konuda bir kararı var. Şahsen Kocaeli’ye ilişkin olarak beraber neler yapabiliriz, tarihi kültürle varlık nasıl koruruz bu konuda her türlü iş birliğine açığız. 2 Milyon’un üzerinde nüfusu olan Kocaeli’de büyük çoğunluğun teveccühü ile seçilen bir büyüğümüze ifade kullanırken birilerinin biraz daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. Engin beyin harcı değil. Siyaseti biraz daha zarif yapalım. Engin kardeşimi bundan sonra dikkatli olmaya davet ediyorum.”

19 Eyl 2019 - 18:46 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.