Akar'ın sorusuna bakanlıktan bir garip cevap

CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, yaşanan ekonomik krizle birlikte kamu işleri yürüten firmaların tasfiye taleplerine ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığınca cevaplanması istediği sorulara ilginç bir yanıt aldı

ANİ KUR DEĞİŞİMİ FİRMALARI ZORLADI

Yaşanan ekonomik kriz ve ani değişen kur nedeni ile kamu işleri alan firmaların ilerleyen zamanda işin başlangıcında uygun gördükleri maliyetleri karşılayamadığını belirten Akar, Yaşanan bu sıkıntılar sonrası kamu işleri için firmalara tasfiye hakkı tanındığını konuya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığından görüş istendiğini söyledi.

BAKANLIK BİLMİYORSA KİM BİLECEK

18 Mart 2019 tarihine kadar yapılan başvuruların akıbetine ilişkin Akar’ın cevaplarını istediği sorular şöyle;

Yaklaşık 1 yıldır ani yükselen kur nedeni ile kamu da görevli birçok müteahhit sıkıntılı duruma düşmüş işe başlama sürecinde uygun gördükleri maliyetler daha sonrasında firmaları zorlamıştır. Yaşanan bu sıkıntılar sonrası kamu işleri için firmalara tasfiye hakkı verilmiş konuya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığından görüş istenmiştir. 18 Mart 2019 tarihine kadar yapılabilen başvurular sonrasında;

Hazine ve Maliye Bakanlığına kamu işlerini yürüten kaç firma başvuru yapmıştır? Bu başvuruların kaçına olumlu kaçına olumsuz görüş bildirilmiştir? Seçim bölgem Kocaeli ilinde tasfiye başvuru yapan firmalar hangileridir? Bu firmaların hangilerine tasfiye hakkı tanınmıştır? Tasfiye hakkı verilmeyen bu firmalardan konkordato ilan eden firmalar var mıdır? Bu firmalar hangileridir? Tasfiye için başvuran şirketlerin firmaların kümülatif toplam proje tutarları ne kadardır?

BAŞARILAR VE ESENLİKLER DİLEDİ

Sorulara ilişkin cevap veren Hazine ve Maliye Bakanlığı başvuruların kurum ve kuruluşların ellerinde bulunan ve görevleri gereği bulunması gereken bilgi ve belgelere ilişkin olmadır. Kurum ve kuruluşlar, ayrı ve özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler." gerekçesi ile soruları cevaplamayarak, şeffaf hizmet anlayışı çerçevesinde belirttiğiniz konu ve sorunlar hakkında talepleriniz olduğunda kurumla rahatlıkla iletişime geçebileceğinizi belirtir, hayatınızda başarılar ve esenlikler dileriz. dedi.

NEYİ SAKLIYORSUNUZ

Cevaba ilişkin açıklama yapan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Milletvekili olarak denetleme görevimiz bulunuyor. Ancak Meclis öyle bir işlevsiz hale getiriliyor ki 80 Milyon adına sormuş olduğumuz sorular cevaplanmıyor. Erdoğan’a sorarsanız devrim yaptık şeffaf olduk, vatandaş her sorusuna cevap alacak diyor ancak kurumdan gelen cevap ortadadır. Neyi saklıyorsunuz, cevaplarsanız millet neleri öğrenecek. Krizin boyutu mu ortaya çıkacak? diyerek tepki gösterdi.

09 Eki 2019 - 15:02 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.