Yurdagül: CHP’nin kazandığı yerlerde HDP’nin inanılmaz katkısı oldu

CHP İl Danışma Kurulu Toplantısında konuşan CHP eski Milletvekili Bekir Yurdagül “Şunu unutmamamız gerekiyor CHP’nin aday koyarak seçimleri kazandığı yerlerde HDP’nin inanılmaz bir şekilde katkısı oldu

Arif BULUT - CHP İl Danışma Kurulu Toplantısında konuşan CHP eski Milletvekili Bekir Yurdagül, “31 Mart’ta isabetli adaylarla, ittifaklarla 25 yıldır alamadığımız ülke genelinde çoğu yeri geri aldık. İzmit’i de 10 yıl sonra geri aldık. Belediye başkanlarımızı teşekkür ediyorum. Ancak şunu unutmamamız gerekiyor CHP’nin aday koyarak seçimleri kazandığı yerlerde HDP’nin inanılmaz bir şekilde katkısı oldu. Kısa bir süre sonra kurulan tuzaklarla seçilen belediye başkanları görevden alınarak, kayyumlar atandı. Peki, biz destek verebildik mi? Hayır. Böylesine bir irade hırsızlığını hafife aldık” dedi.

PARTİ OLARAK DOĞRU OLANI YAPMAMIZ GEREKİYOR

Sözlerini sürdüren Yurdagül, “Kimse CHP’ye HDP ile birlikte ol demiyor ama CHP ilkelerinden ayrılmadan, demokratik değerlere bağlı olarak hareket etmesini bekliyor. Biz dik duracağız. Birilerinin ne dediği önemli değil. Parti olarak doğru olanı yapmamız gerekiyor. Doğru bir şey varsa yanında olacağız. Örneğin Diyarbakı’da Selçuk Mızraklı doktor, kıdemli cerrahtır. Hiçbir şekilde böyle bir suçlamayla karşılaşmamış.3 yıl önce bir terörist teslim olmuş. İtirafçılık yapmış. Seçimden önce onun itiraflarını almışlar. Seçimden sonra o ifadelere dayanarak kayyum atıyorlar. CHP bu gibi uygulamaların her zaman karşısında durmalıdır” dedi.

02 Kas 2019 - 15:19 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.