Amorti diye gitti, büyük ikramiye isabet etti

İzmit İlçesinde bilet aldığı seyyar Milli Piyango bayisine giderek, ‘Bu defada beni zengin edemedin’ diyen kadın talihli, bayiinin bileti kontrol ettikten sonra büyük ikramiyenin vurduğunu söylemesi ile şok geçirdi

Abbas ÇAKAR - Milli Piyango İdaresinin, 19 Ekim 2019 tarihli çekilişine ait şanslı bilet numaraları İzmit’e isabet etti. Şanslı numaraların bulunduğu bileti ise İzmit İlçesinde 34 yıldan bu yana seyyar bayii olarak çalışan Cafer Öziri sattı. Öziri, biletin kendisine çıktığını öğrenince bir afişte hazırlattı. Talihlinin kim olduğunu kendiside merak eden ancak öğrenemeyeceğini düşünen bayiinin başına akıl almaz bir olay geldi. Şanslı biletin sahibi, bileti düzgün kontrol etmeyip ‘Bu defada beni zengin edemedin’ diye sitem ederek, ‘amortimi ver bari’ diyen kadın müşterisine gülümseyerek bileti kontrol etti. Ancak numaraları görünce kendiside şok oldu. Kadın müşterisinin kendisine verdiği bilete 3 milyon liralık ikramiyenin isabet ettiği numaralar olduğunu gördü. Örnek bir davraniş göstererek, önce müşterisine herhangi bir hastalığı olup olmadığını sordu. Ardından ise biletine büyük ikramiyenin isabet ettiğini söyledi.

AMORTİ DİYE GETİRDİ

Seyyar Bayii Cafer Öziri, başına gelen olayları şu şekilde anlattı. “34 yıldır bu işi yapıyorum. Daha öncede böylesine büyük bir ikramiye isabet eden şanslı biletler sattım. Ancak böylesi bir anı yaşamadım. Kadın müşterim geldi. ‘Bu defada beni zengin edemedin. Amorti çıktı. Yerine ver bilet de gideyim. Düğün var acele etmem lazım’ dedi. Bende hemen bileti kontrol ettim numaraları görünce şaşkına döndüm. Amorti var diyerek verdiği bilette, büyük ikramiyenin isabet ettiği şanslı numaralar vardı. Hemen kendisine döndüm. Kendisine herhangi bir rahatsızlığınız var mı diye sordum. Yok diyince ben size bir su bir çay söyleyeyim dedim. Ardından da bakın bu bilete amorti değil, büyük ikramiye isabet etmiş deyince kadında şaşırdı.

HALA DOĞRU DÜRÜST İNSANLAR VAR

Bileti birlikte kontrol edince de çok mutlu oldu. Bana 200 lira para vermek istedi. Bende bileti alıp Ankara’ya gideceksiniz. Para lazım olur dedim. Oda ikramiyeyi alıp geldiğinde senle helalleşeceğiz dedi. Olayın üstünden iki gün geçti. Sanırım artık ikramiyeyi almıştır. Ben evli ve 3 çocuk babasıyım. Çocuklarımı okuttum. Belki onlara ev araba alıp iyi bir gelecek sağlayamadım. Ama haram yedirmedim. O bileti alıp hiç fark ettirmeden amorti bedeli verebilirdim. Ama yapmam yapamam. Herkese bu olayın örnek olmasını ve hala doğru, dürüst insanlar var olduğunu göstermek istedim.” dedi.

06 Kas 2019 - 20:18 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.