Metro konusunda siyasi hazımsızlık var

Gebze Metrosu’nun Bakanlığa devri ile ilgili bilgilendirme yapılmadığını belirten CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir’in sorusuna yönelik Başkan Büyükakın, "Sanki devrettik, hata yaptık. Metro konusunda siyasi hazımsızlık var" dedi

Arif BULUT - Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclisinde Gebze Metrosu’nun Bakanlığa devri ile ilgili bilgilendirme yapılmadığını belirten CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir’in sorusuna yönelik Başkan Büyükakın, “Mayıs ayının 2019’unda çıkmış bir düzenleme. Eskiden bakanlık metroyu yapar belediye isterse belediyeye devrederdi. Metroyu bakanlık yaptığı ve işletmeyi de devrettiği için metronun gelirleri üzerinden yüzde 15’lik vergi kesilirdi. Mayıs ayında bu düzenleme yapıldı. Belediye gelirlerinden kesintinin yapılması söz konusu oldu. Bakanlık işletirse böyle bir kesinti olmaz. Biz alacağız işleteceğiz derseniz para almasını kabul etmek durumundasınız. Metroyu bakanlık yapacak. Burada kamuoyundan gizlenen bir durum yoktur. Teşekkür edeceğiniz bir konuyu ikide bir eleştiriyorsunuz. Sanki metroyu devrettik hata yaptık. Sanki siyasi hazımsızlık var. Devrederek önemli bir başarı elde ettik” yanıtını verdi. Taşdemir ise, “Kesintiyle ilgili bilgilendirme yapılmamıştı. Bilmiyorduk” dedi.

14 Kas 2019 - 14:45 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.