Binlerce genç KYK borcunu erteleme talebinde bulundu

Genç işsizliğinin rekor kırdığı Türkiye’de, öğrenim kredisi borcunu ödeyemediği için erteleme talebinde bulunan üniversite mezunu sayısı Eylül 2019 itibarıyla 31 bine ulaştı. İcra tehdidi nedeniyle borç erteleme talebinde bulunan gençlerin oranı 2006 yılından bu yana yüzde 416 arttı

Resmi verilere göre, 2016 yılından bugüne çeşitli nedenlerle öğrenim kredisi borcunu ödeyemeyen 313 bin 686 üniversite mezunu borç erteleme talebinde bulundu. 2006 yılında 6 bin üniversite mezunu borç erteleme talebinde bulunurken bu sayı Eylül 2019 itibarıyla 31 bine yükseldi.

Gençler, mezun olduktan sonra yıllarca işsiz olmalarına karşın KYK borçlusu ve hacizlisi durumuna da düştü. Üniversite döneminde öğrenim kredisi kullanan ancak mezun olduktan sonra geri ödemede zorluk yaşayan kişi sayısı 5 milyonu aştı. Borcunu ödeyemediği için haciz tehlikesi ile karşı karşıya kalan on binlerce genç, borç erteleme ya da yapılandırma yoluna başvurdu. Borç erteleme talebinde bulunan genç sayısı 2006 yılından 2019 yılına kadar yüzde 416 arttı.

2006 yılından bugüne, çeşitli nedenlerle borcunu ödeyemeyen üniversite mezunu gençlerin yıllara göre dağılımı, giderek derinleşen ekonomik krizi bir kez daha gözler önüne serdi.

20 Kas 2019 - 19:42 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.