Ecem Balcı davasında karar çıktı

Abbas ÇAKAR-Gölcük ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Ecem Balcı, 5 Ocak 2018 tarihinde evinden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Ai...

Abbas ÇAKAR-Gölcük ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Ecem Balcı, 5 Ocak 2018 tarihinde evinden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Ailenin durumu polise bildirmesi üzerine polis ekipleri Ecem'i bulmak için arama başlatırken, Ecem'in annesi Esra Ercömert (41) bir not bırakarak Kandıra'ya bağlı Kerpe'de kayalıklardan denize atlayıp hayatına son verdi. Polis ekipleri, Esra Ercöment'in intiharının şüpheli olabileceği üzerinde durarak olayla ilgili inceleme başlattı. Yapılan inceleme sonrasında, Ecem'in annesinin erkek arkadaşı Süleyman Kara ve akrabalarını gözaltına alındı. Gözaltındaki Süleyman Kara’nın ifadeleri üzerine ekipler, 16 Şubat gecesi Ecem'in cesedini Gölcük'e bağlı Ayvazpınar Köyü Yapraklı Deresi mevki'inde gömülü halde buldu. Süleyman K. sorgusunda Ecem'i öldürerek gömdüğünü itiraf etmesi sonrasında tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili gözaltına alınan şüphelilerden akrabaları N.K., Y.K., R.Ö.Y., K.A. ve İ.D. suç ve delilleri yok etme veya değiştirme suçundan adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

SAVCI MÜTEALASINI TEKRARLADI

Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada karar çıktı. Davaya tutuklu sanık Süleyman Kara, SEGBIS aracılığıyla mahkemede hazır bulunurken Ecem Balcı’nın babası Gökhan Balcı ve tutuksuz yargılanan sanıklar ile avukatlar duruşmaya katıldı. Davaya ayrıca Baro Başkanı Bahar Candemir Gültekin, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ve Kadın Platformu’da katılım sağladı. Cumhuriyet Savcısı bir önceki davada verdiği mütalaasını tekrar ederek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını tekrarladı.

TASARLAMA VAR

Balcı ailesinin avukatı Aslıhan Şen, “İki hususta mütalaaya karşıyız. Savcı, tasarlama olmadığı söyledi ancak ilgili kurullarda sanığın anlatımı tasarlamaya uygundur. Olay günü Ecem’i tarihi taç çıktı, sana vereceğim deyip yanına çağırdıktan sonra, ıssız alana götürüp çukur gibi bir yere gömüyor. Vahşi hayvanlar tarafından yenileceğini düşünüyor. Tasarlama olduğunu düşünüyoruz. Ecem'in sim kartı en büyük delillerden birisi bu yüzden emniyete intikal ettirilmiyor bu yüzden tutuksuz sanıkların da üst sınırdan cezalar almasını talep ediyoruz” dedi.

EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILSIN

Duruşmaya katılan Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Candemir Gültekin, “Sanıkların üzerine atılı suçu işlediği sabittir. Gencecik kızın yaşam hakkı alınarak vahşice öldürüldüğü açıktır. Tüm sanıklar hakkında cezanın alt sınırdan uzaklaşılarak ve herhangi bir indirim uygulanmaksızın belirlenmesini istiyoruz” dedi. Ecem Balcı’nın Babası Gökhan Balcı, “Bir çocuk kolay yetiştirilmiyor. 17 yaşına gelmiş ağır hastalık atlatmış güçlü bir çocuğun hiç gözünün yaşına bakmadan kıydılar. En ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum” ifadelerinde bulundu”

BERAAT TALEBİ

Sanık avukatı, “Süleyman Kara tarafından yapıldığı ile ilgili yakınlarının iddiaları yanlıştır. Bu hastalık sırasında da Süleyman Kara, Ecem'in yanındaydı. Sim kart olayında da sim kart Süleyman’ın elinden alınmış değil, oradaki memura zarf içinde veriliyor. Süleyman Kara’nın O zaman Ecem olayıyla ilgisi yok. İlk duruşmadan beri Süleyman Kara İfadesini işkence altında verdiğini hep anlattı. Ecem’in öldürüldüğü tarihte Ecem'in telefonu Gökhan Balcı’nın tarafından görüşme yapılıyor. Bunları kimin yaptığını talep ettik ancak mahkeme kabul etmedi. Otopsi raporunda herhangi bir darp veya cebir izi ateşli silah yarası gibi şeyler tespit edilmedi ifadeleri var. Adli Tıp Kurumu'nun raporunda sadece Süleyman K.’nın ifadesine göre verilmiş. Hiçbir tıbbı durum yok. Aracın bagajında gezdirildiği söyleniyor. Kısa bir incelemenin akabinde ölmüş olan bir kişi hakkında hiçbir emareye karşılanmadı. Ecem'i öldüren gerçek katılın dışarıda olduğunu düşünüyoruz. Biz de aile kadar gerçek katili bulmak istiyoruz. Ayrıca bir kadının evlâdı kayıpken intihar etmesini akla sığdıramıyoruz. Bu taleplerimiz reddedildi. Mahkemenin önemli tanığı Aslı Aydın getirilemedi. Polis evi arıyor hiçbir şey bulamıyor ancak bir gün sonra Aydın eve gittiğinde günlüğünü ve telefonunu çok rahat bulabiliyor. Süleyman Kara’nın beraatını talep ediyoruz” dedi. Diğer avukatlar da sanıkların beraatını talep etti.

ÖLDÜRÜLDÜĞÜNE İNANMIYORUM

Tutuklu sanık Süleyman Kara, “Bir buçuk yıldan beri görmediğim komiser salonda. Bana işkence edenlerin başı o. Bana çok küfür etti. Delilleri karartıp da bu davayı burayı neden buraya getirmiş. Senden kurtulacağız hapiste şişleneceksin dedi. Namazımda o komisere her seferinde küfür ediyorum. Karakolda kendim gördüm çırılçıplak gezdirirken kameranın bana baktığını. Benim onlara sunduğum delilleri meydana çıkartsınlar. Kızının çok değerli olduğunu söyleyen Gökhan Balcı gelsin çözelim. Eğer o görüntüler çıksın her şey çözülecek. Ben kötü bir insan değilim ki. Adli tıpta tıkandınız. resmen oynanmış. Adamlar biz bir şey bulamadık yaşamamış ama kendilerine gelen telefona göre bir şeyler yazmışlar. 6 satır yazıdan başka bir şey değil. Gökhan Balcı o komiseri arkasına sığınmayacak gelecek görüşeceğiz. Ben bu kızın öldürüldüğüne inanmıyorum. Kendi kendini öldürmüş olabilir. Başı ağrıyordu başına masaj yapıyordum. Kızını iyi tanıyordum. Başında babası yoktu. Cinayet minayet yok böyle şeyler. Raporun incelemesini istiyorum. Hiçbir doktor bu raporu kabul etmez” dedi.

KARDEŞİM DEFİNECİ

Olayla ilgili tutuklu yargılanan Yusuf K. “ Oradaki görevli kardeşinin emanetleri var imzala dedi okumadan imzaladım. Benim kardeşim define işiyle uğraşmaktan tutuklu Ecemle ilgili bir durumu yok. Alacaksınız dediler imzaladım. Avluya çıktığımızda başka bir görevli emanetinizi alın diye seslendi. İyi de sen nerden tanıyorsun beni. Adımı nereden biliyorsun. Demek ki bana bir komplo kurulmuş. Evime gittiğimde zarfı hiç açmadan kardeşim K.’ye verdim. Benim bu olayla hiçbir ilgim yok. Varsa beni de ipe gönderin. 26 yıl devlet memurluğu yaptım kimseyi incitmedim. Bana verilen materyallerle ilgili suçlanıyorum. Bilinçli ve isteyerek almadım ki neden suçlanıyorum? Beni iki sivil aldı götürdü 4 gün boyunca ne yemek ne su veriyorlar doğru dürüst. Bu Sim kartı ne karartma ne de delili yok etme gibi hiçbir işlemim olmadı. Ben beraatımı istiyorum” dedi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM

Nursel K. “Suçlamaları kabul etmiyorum. Biz her hafta Süleyman’ın ziyaretine gidiyorduk o günlerden bir gün verdiler. Emaneti K.’ye verdik. Ne Ecem’i tanırım ne de kartı gördüm” ifadelerinde bulundu. Süleyman Karaya son sözü soruldu. Kara,” Kart benim için önemli bir delildi komiser seyri değiştirdi. Beraatımı istiyorum” dedi.

MAHKEME KARAR VERDİ

Mahkeme heyeti bir süre duruşmaya ara verdikten sonra kararını açıkladı. Mahkeme heyeti tutuklu Sanık Süleyman Kara’nın kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına karar verdi. Tutuksuz yargılanan sanıklar için delileri yok etmek ve saklamaktan 3 ay ile 6 ay arasında cezalar verildi.

KIZIMI ÖLDÜRDÜ

Ecem Balcı davasının kararının ardından Kocaeli Adliyesi önünde CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, mağdur avukatı Aslıhan Şen, Ecem Balcı’nın babası Gökhan Balcı, Kocaeli Kadın Platformu açıklamada bulundu.İlk olarak konuşan Mağdur avukatı Aslıhan Şen, ‘’Bildiğiniz üzere Ecem Balcı, annesinin sevgilisi tarafından 17 yaşındayken hunharca katledilmişti. Başndan beri davayı takip ettik. Davaya olan inancımız yüzde yüzdü. Bugünde aynı şekilde Ecem Balcı’yı öldüren Süleyman Kara ağırlaştırışmış müebbet cezası aldı. Ve ona yardım edenler, suç delillerini yok edenler ailesi de ceza aldı. Bu karardan dolayı biz maktulün yakınları olarak, bu tarz cinayetlerde bu tarz cezaların verilmesi bizi Çok mutlu etti. Başka çocuklarımız, başka kadınlarımız cinayete kurban gitmesin. Çok teşekkür ediyorum’’ dedi. Ardından konuşan Ecem Balcı’nın babası Gökhan Balcı, ‘’ 22 aydır bunun için mücadele ettik. Kocaeli Polisine, Bizimle yürüyen insanlara teşekkür ediyorum. Katilinin kim olduğunu biliyoruz. Avukatımız hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadı. Biz burada bir duruş sergiledik. Katilinin kim olduğunu biliyorduk. Bu saatten sonra artık katil olarak bahsediyoruz. Katil Süleyman Kara kızımı öldürmüştür. Ağırlaştırılmış müebbet cezasını aldı. Bütün delillerle ispatlanmıştır. Bu saatten sonra hücresinde ömrünün geri kalanını geçirecektir. Benim kızım mezarında rahat uyur. Başka Ecem’ler ölmesin. Bu emsal karar olur inşallah hepinize çok teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

19 Kas 2019 - 14:22 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.