Kasım ayında meyve verdiler

Kartepe ve İzmit'te bir çok ağaç çiçek açmakla kalmayıp, Kasım ayında meyve verdi. Zıraatçılar bu durumun önümüzdeki yıllarda yaşanacak kuraklığın habercisi olabileceğini söyledi

Abbas ÇAKAR - Kartepe ve İzmit'te bulunan pek çok köyde, Kasım ayında akıllara durgunluk veren manzaralar yaşandı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bvir çok ağaç yanılarak çiçek açarken, erik, elma ve dut gibi bir çok ağaçta meyve verdi. Hatta bazı bölgelerde bu ağaçlar 3’üncü kez meyve vererek bahçe sahiplerinide şaşırttı.

ÜÇÜNCÜ KEZ

Kartepe Şirinsulhiye Mahallesi sakinlerinde olan Çoşkun Altun(58)’da, bahçesinde bulunan erik, elma ve dut ağaçlarının meyve vermesi ile şaşkına dönenlerden biri oldu. Altun, “ İnanın çok şaşırdık. Normalde bu ağaçlar yılda bir kez meyve verir. Bu yıl bazıları 3’üncü kez meyve verdi. Daha önceki yıllarda sıcaklara aldanıp çiçek açanı gördük. Bazen erik meyve verirdi o kadar” dedi.

KURAKLIĞIN HABERCİSİ

Öte yandan yaşanan bu durum ile ilgili olarak Zıraatcılar karamsar bir tablo çizerek, Bu tür ağaçların yılda bir defa meyve vermesi gerektiği ve onundan Haziran ile Temmuz aylarında gerçekleşeceğini ifade etti. Bu yıl hava şartlarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle ağaçların hepsinin çiçek açması, bazı ağaçların ise meyve vermesinin endişe verici olduğu, hatta bunun önümüzdeki yıllarda yaşanacak kuraklığında habercisi olabileceğini dile getirdiler.

21 Kas 2019 - 21:12 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.