Öfkenin sebebi ortaya çıktı!

Kandıra’da, bir iş yerini basarak benzin döken ve elindeki av tüfeği ile kendini öldüreceğini söyleyen Necmi Duru isimli vatandaşın, olayı kendisinden habersiz çekilen banka kredisi nedeniyle gerçekleştirdiği ortaya çıktı

Abbas ÇAKAR - Kandıra İlçesine önceki gün saat 14:30’da başlayan ve 17:30’a kadar devam eden olayda, Kandıra Şehitler Köyünde ikamet eden, emekli olduğu ve çiftçilik ile uğraştığı öğrenilen Necmi Duru isimli şahıs, Aydınlık Mahallesi Türkocağı Caddesi üzerinde bulunan, Kerem Ç. isimli şahısa ait erkek berberini bastı. İş yeri sahibi ve o esnada dükkanda bulunan müşteriler, hemen olay yerinden kaçtı. Elinde pompalı tüfek ile iş yerine giren ve yanında getirdiği bir bidon benzini iş yerine döken şahıs, öfke ile dükkanda bulunan bazı eşyaları dışarı fırlatarak, silahla kendini öldüreceğini, dükkanı ateşe vereceğini söylemesi üzerine bölgeye polis, 112 ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

DEĞİŞİK İDDİALAR

Şahıs içeride eylemini sürdürdüğü esnada ortaya değişik iddialar atıldı. İlk iddiaya göre Necmi Duru’nun bastığı iş yeri sahibinden alacağı olduğu ve alamadığı için bunalıma girerek olayı gerçekleştirdiği yönünde oldu. Bir diğer iddia ise şahısın borç nedeniyle bunalıma girip sesini duyurmak için bu şekilde bir eylem gerçekleştirdiği yönünde oldu. Şahıs ile yapılan görüşmeler sırasında, şahıs özel bir bir bankanın kandıra ilçesinde bulunan şube müdürü ile görüşmek istedi.

UZMAN MÜZAKERECİ

Şahısın uzun süre ikna edilememesi ve eylemine devam etmesi nedeniyle bölgeye Polis Özel Harekat Ekipleri çağırıldı. Olay yerine gelen özel harekat polisi ile birlikte , şahısın dükkanı ateşe vermesine karşın itfaiye ekipleri özel herakat ekipleri ile birlikte olay yerinde tedbir aldı. Benzer olaylar konusunda uzman Müzakere görevlilerimiz tarafından şahısla yapılan müzakereler neticesinde ,Necmi Duru isimli şahıs saat:17.30 da ikna edilerek etkisiz hale getirildi.

ADINA HABERSİZ KREDİ ÇEKİLMİŞ

Şahıs gözaltına alınarak hakkında işlemler başlatılırken, Necmi Duru isimli şahısn olayı kendisinden habersiz adına bankadan kredi çekildiği ve emekli maaşından kesinti yapılması nedeniyle gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.

12 Ara 2019 - 10:32 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.