Kandıra'da yol çöktü, otomobil içine düştü

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde, ilçeden Adapazarı’na direk geçişi sağlayan yolda, 100-150 metrelik bir çökme meydana geldi. Altı boşalan yol parçalanırken, o sıra oradan geçmekte olan bir araç, çöken yolda kaldı

Kocaeli’nin Kandıra ilçesi Elmacık Mahallesi Sokular mevkiinde, facianın eşiğinden dönüldü. Kandıra’dan Adapazarı’na direk geçişi sağlayan yol, bir anda çöktü. O sırada yoldan geçmekte olan bir hafif ticari araç, çöken yolun ortasında kaldı. Olayda can kaybı ya da yaralanma olmazken Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolu yenilemek için çalışma başlattı

Kandıra ilçesinde dün facianın eşiğinden dönüldü. Elmacık Mahallesi Sokular mevkiinde Kandıra’dan Adapazarı’na direk geçişi sağlayan asfalt yolun 100-150 metrelik kısmı bir anda çöktü. Çökme sırasında yoldan geçen bir araç, göçüğün ortasında kaldı. Yağmur nedeniyle altı boşalan yolun çökmeye başladığının daha önce fark edildiği ve bu nedenle yolun kenarına beton duvar dikildiği öğrenildi. Ancak o beton duvar, yolun çökmesini engelleyemedi.

Aldığımız bilgilere göre; Sokular mevkiindeki yolda biraz çökme olduğu fark edildi ve durum Büyükşehir Belediyesine bildirildi. Belediye ekipleri de çökmeyi durdurmak için yolun kenarına beton duvar ördü. Ancak bu duvar, yoldaki çökmeyi engelleyemedi ve dün gece saat 22.15 sıralarında altı boşalan yolun 100-150 metrelik bir kısmı, bir anda çöktü. O sırada yoldan geçmekte olan bir hafif ticari araç, çöken yolun ortasında kaldı. Aracın süratli olmaması ya da diğer araçların o sıra yoldan geçmemesi olası bir faciayı önledi. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı. Büyükşehir ekipleri, çöken kısımda çalışma yapmak üzere, yolun tamamen trafiğe kapattı, trafik akışı çevre yolundan veriliyor.

Şimdi bu yoldaki hafif çökme sonrası yolda ne denli bir inceleme yapıldı? Bu yol trafiğe kapatılıp, gerekli düzenleme neden zamanında yapılmadı da yol kenarına yapılan duvarla çökmenin önüne geçilmeye nasıl çalışıldı merak ediliyor.

.

08 Oca 2020 - 13:46 - Kent


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.