Gerçek mi rüya mı? Gizemini hala koruyor

Christopher Nolan tarafından yazılıp yönetilen Inception filmi aradan yıllar geçse de hala adından söz ettirmeye devam ediyor. Akıllarda kalan o son s...

Christopher Nolan tarafından yazılıp yönetilen Inception filmi aradan yıllar geçse de hala adından söz ettirmeye devam ediyor. Akıllarda kalan o son sahnesiyle ilgili gerçek hala gizemini koruyor.

Inception filmi rüya içinde rüya görme temeli üzerine kurulu bir bilim kurgu filmi. Filmin son sahnesinde ise yaşananların gerçek mi yoksa rüya mı olduğu kesinliğe kavuşmuyor.

Bu yüzden filmin son sahnesinin üzerinden yaklaşık 10 yıl geçmesine rağmen hala rüya mı yoksa gerçek mi olduğu tartışılıyor.

Geçtiğimiz günlerde dünyaca ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio, Inception (Başlangıç) filmiyle ilgili bir açıklama yaptı.

DiCaprio, filmle ilgili şunları söyledi:

"Neler oldu? Hiçbir fikrim yok. Sanırım filmin sonu seyirciye göre değişir. Bazen yalnızca karakterine odaklanırsın. Aslında konuyla alakalı gibiydim. Ama iş Christopher Nolan'a, aklındakilere ve bunların nasıl bir araya geldiğine gelince herkes sürekli olarak bulmacayı çözmeye çalışıyordu."

Bu açıklamadan benim çıkardığım sonuç; Filmin son sahnesinin rüya mı yoksa gerçek mi olduğu gizemini korumaya devam edecek. Eğer bana düşüncemi sorarsanız, düşüncem filmin son sahnesinin gerçek olduğu yönünde ama DiCaprio'nun dediği gibi," Sanırım filmin sonu seyirciye göre değişir."

Hakan ZEREY

12 Oca 2020 - 21:50 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.