Trafikte en çok sinirlenenler hangi marka araç kullanıyor?

Fransa’da yapılan bir kamuoyu araştırmasında sürücülerin trafikte sinirlenmeleri ile kullandıkları araçların markası arasındaki bağ incelendi. Atomik Research adlı kuruluşun anketine göre trafikte en çok sinirlenenler Audi sürücüleri oldu. Ankete katılan Audi marka otomobil kullanan sürücülerin yüzde 35’i trafikte sık sık sinirlendiğini belirtti.

Audi’yi yine aynı oranlar Kia sürücüleri takip ediyor. Trafikte en çok sinirlenenler listesinde ilk sıralarda Alman markaları tercih edenler bulunuyor. BMW ve Mercedes kullanıcıları yüzde 31 oranıyla Audi ve Kia’yı takip ediyor.

Araştırmaya göre en az sinirlenen sürücüler ise Peugeot (yüzde 18), Nissan (yüzde 11) ve Toyota (yüzde 11) kullanıcıları.

Araştırma sonucunda ortaya çıkan sıralama:

Audi : 35%

Kia : 35%

BMW : 31%

Mercedes : 31%

Chevrolet : 27%

Hyundai : 27%

Citroën : 24%

Alfa Romeo : 24%

Seat : 23%

Fiat : 19%

Volkswagen : 19%

Renault : 19%

Ford : 18%

Peugeot : 18%

Nissan : 11%

Toyota : 11%

ARACINI YAVAŞ KULLANANLARA DA SİNİRLENİYORLAR

Sürücülerin sinirlenme gerekçeleri arasında trafik kurallarına uymama (yüzde 69) ve trafik sıkışıklığı (yüzde 38) ilk sıralarda yer alıyor. Sürücüleri direksiyon başında öfkelendiren diğer gerekçeler ise şöyle: Acemi şoförler (yüzde 37), hız limitini aşanlar (yüzde 37) ve aracını çok yavaş kullananlar (yüzde 32).

Diğer yandan ülkenin güneyinde, sıcak bölgelerde yaşayanların ülkenin kuzeyine oranla trafikte daha çok sinirlendiği tespit edildi. Araştırmaya katılanlar ayrıca, yaşlıların yeniden trafik testine sokulması gerektiğini (yüzde 65) savunuyor.

Sürücülerin direksiyon başında öfkelerini ifade şeklinde ise “kendi kendine söylenme” ön plana çıkıyor. Ankete katılanların yüzde 28’i sadece söylendiğini ifade ederken, yüzde 19’u hakaret içerikli sözler sarf ettiğini, yüzde 15’i ise korna çaldığını belirtiyor.

KAYNAK: EURONEWS

18 Oca 2020 - 22:09 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.