Ceza adaleti sağlanacak

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Kanal 7 ekranlarında yayınlanan, Kanal 7 Ankara temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında yargı reformu paketinde 18 ay ceza yasasından kaynaklı sorunlarda ceza adaletinin sağlanacağını açıkladı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Kanal 7 ekranlarında yayınlanan, Kanal 7 Ankara temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programına konuk oldu ve infaz yasasından, vatandaşın hayatını kolaylaştıracak yargı reformlarına kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

BİR DÖNEM DEĞİŞİYOR! MAĞDURİYET BİTECEK

Gelecek olan düzenleme bir af değil. Belli suçlarda hiç cezaevine girilmediği görülüyor. 18 ay ceza alan bazı suçlarda tahliye ediliyor ya da hiç cezaevine girmiyor. Küçük suçları önlemeyince büyük suçlara evriliyor. Misal komşusunu tehdit ediyor. Yolda birilerine sataşıyor. Ama ertesi gün hiç ceza almadan aynı kişinin karşısına çıkıyor. Bu toplumu yaralıyor. Mahkeme 16 ay hapis cezası verdiyse cezaevine girmiyor. Karşı taraf mağdur oluyor. Bu yüzden bunu ele aldık. Adaleti güveni arttıracak bir durum olarak ele aldık. Reform kapsamında ceza adaletini sağlamaya yönelik tedbirler alınacak. Otomatik iyi hal durumunu da ele alan bir düzenlememiz olacak. Hasta, yaşlı ve hamilelere yönelik bir düzenleme ya da infazın ertelenmesi söz konusu olacak.

KAYNAK: HABER 7

19 Oca 2020 - 15:27 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.