Sabıka kaydı olanlara verilmeyecek

36 maddelik kanun teklifinin en geç iki ay içerisinde Meclis’e gelecek Yeni kanun teklifi Meclis’ten geçerse hayvanlar artık eşya değil canlı sayılacak. Ve onlara karşı şiddet uygulayanlar ceza alacak

TBMM Hayvan Haklarını Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan rapor geçtiğimiz hafta Meclis Başkanlığına sunuldu. Komisyon Başkanı Mustafa Yel, 36 maddelik kanun teklifinin en geç iki ay içerisinde Meclis’e geleceğini aktardı. Yel “Rapordan tek kelime dahi sapmadık. Ne varsa onu kanun hâline getirdik. Hayvanseverleri mutlu edebilecek çözümler önerdik. Hayvanlara eziyet edenler ile ilgili herhangi bir indirim yapmadık. Ama bunların ne kadarı kabul edilir bilemeyiz. En çok önemsediğim şey, hayvanların canlı olarak tanımlanması. Mevcut kanun, eşya olarak görüyor” dedi. Fayton konusuna da değinen Başkan “Tamamen kalkmasından yana değilim. Düz alanda gitmek kaydıyla kullanılabilir. Bu konuda İl Hayvan Hakları Kuruluna görev verelim, her an müdahale edecek kadar güçlü olsun” ifadelerini kullandı.

BELEDİYELERE AĞIR GÖREV

Mustafa Yel, belediye başkanlarının kentteki hayvan bakımından sorumlu tutulacağını belirtip herhangi bir ihmal durumunda da yargılanacaklarını vurguladı. Petshopların kapatılmamasını savunan Yel, sözlerini şöyle tamamladı: Buralardaki denetimleri arttıralım. O zaman bu iş düzene girer. Ayrıca her önüne gelene köpek vermeyeceğiz. Sabıkası var mı yok mu bakılacak. Kişi, sağlık heyeti raporundan geçtikten sonra psikoteknik analizler yapılacak. Ruhsatı aldıktan sonra köpek sahibi olabilecek. Evdeki hayvanlara çip takılacak. Sokağa terk eden olursa 10 bin TL’ye kadar ceza alacak.

KAYNAK: Türkiye Gazetesi

23 Oca 2020 - 20:06 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.