Çocuklar ve yetişkinler Robotik Kodlama öğrenecek

Çocuklar Büyükşehir Belediyesi tarafından okullara kurulacak tam donanımlı Robotik Kodlama Atölyelerinde, aileleri ise KO-MEK’te kodlama öğrenecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, teknolojik çağın en önemli gereksinimleri arasında yer alan Robotik Kodlama konusunda önemli bir eğitim hamlesi başlattı. KO-MEK bu kapsamda önümüzdeki dönemde yetişkinler için ücretsiz Robotik Kodlama Eğitimleri verecek. Bu önemli eğitim hamlesi öncesinde, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Sürekli Eğitim Merkezi, (MARKASEM) KO-MEK bilişim branşı usta öğreticileri için Robotik Kodlama Eğitimci Eğitimi vermeye başladı. Eğitim alan bilişim usta öğreticileri, yetişkinlere robotik kodlama eğitimi verebilecek. Bu sayede KO-MEK’te robotik kodlama eğitimi alan vatandaşlar, çocuklarıyla aynı teknolojik dili kullanmanın avantajını yaşayacak.

MARKASEM’DE İLK ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMCİ EĞİTİMİ

Büyükşehir Belediyesinin girişimleri MARKA’nın desteği ile MARKASEM’de ilk defa düzenlenen Robotik Kodlama Eğitimci Eğitimi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin robotik atölyesini yaptığı, Yarbay Refik Cesur İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Yaklaşık iki hafta süreyle devam edecek olan eğitime KO-MEK’te görev yapan bilişim branşı eğitmenleri katılıyor.

KODLAMA EĞİTİMİNDEN BAŞLIKLAR

MARKASEM desteği ile düzenlenen Robotik Kodlama Eğitimci Eğitimi, Algoritmaya Giriş dersi ile başladı. Aynı gün içinde usta öğreticilere Kodlama nedir, Blok Kodlama, Akıllı teknolojiler ve akıllı sistemler, Yazılım ve Donanım Kavramları ile Yazılımda kullanılan araçlar ve programlama dilleri anlatıldı. Eğitim süresince ayrıca, 3D Tasarıma Giriş, Raspberry Pi Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi, Nesnelerin İnterneti (IOT) ve Akıllı Şehir Uygulamaları gibi başlıklarda KO-MEK usta öğreticilerine Robotik Kodlamanın tüm detaylarını içeren kapsamlı bilgi aktarımı yapılacak.

ROBOTİK KODLAMADA ÖNCÜ KENT KOCAELİ

Bilindiği gibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi robotik kodlama konusuna büyük önem veriyor ve bu alanda önemli eğitim çalışmaları gerçekleştiriyor. Büyükşehir, bu zamana kadar birçok okula robotik kodlama atölyeleri kurdu. Bu yıl içinde Kocaeli’nin tüm ilçelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bildirdiği ve fiziki durumu uygun olan 80 okula daha tam donanımlı robotik kodlama atölyesi kurulacak. 4 yılsonunda ise Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın talimatı doğrultusunda, Kocaeli’nde fiziki durumu uygun olan tüm okullara robotik kodlama atölyeleri kurulmuş olacak.

AMAÇ YETİŞKİNLERİN DE KODLAMA ÖĞRENMESİ

KO-MEK usta öğreticilerine verilen kodlama eğitiminin hedefinde çocuklar okullarda kodlama öğrenirken kendi dönemlerinde bu imkândan faydalanamayan abilerinin, ablalarının, ailelerin robotik kodlama alanında kendilerini yetiştirmeleri ve hayallerini gerçekleştirmeleri yatıyor. Yetişkin eğitimi konusunda bir marka olan KO-MEK’in yetişkinlere vereceği robotik kodlama eğitimi ile aynı zamanda genç neslin ebeveynleri ile aynı teknolojik lisanı konuşmaları da sağlanacak.

KO-MEK'TE ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMLERİ BAŞLAYACAK

Öte yandan halkın talebi doğrultusunda KO-MEK Kurs Merkezlerinde ücretsiz Robotik Kodlama Eğitimleri başlayacak. Robotik Kodlama Kursu başvuruları www.komek.org adresinden yapılabilecek.

02 Şub 2020 - 10:54 - Kent


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.