'Ankara Kuşu' gözaltına alındı

Yapmış olduğu provokatif ve asılsız bilgi paylaşımları ile sık sık gündeme gelen ‘Ankara Kuşu’ hesabı ile yürütülen soruşturma kapsamında, Gebze İlçesinde ikamet eden eski yerel gazete çalışanı Oktay Y. İsimli şahıs gözaltına alındı.

Abbas ÇAKAR-Edinilen bilgi ve iddialara göre; Bir sosyal paylaşım ağında sürekli olarak provokatif ve asılsız paylaşımlar yapan ‘ Ankara Kuşu’ isimli hesaba yönelik olarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan soruşturma kapsamında, Kocaeli Gebze İlçesinde operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda, bir dönem Gebze’de yerel bir gazetede çalışan ve bir ajansın da kaşeli olarak temsilciliğini yürüten Oktay Y. İsimli kişi gözaltına alındı. Oktay Y.’nin Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri tarafından Gebze İlçesinde yakalanarak, Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü akşam geç saatlerde Sabah Gazetesinin internet sitesinde yer aldı. Şahıs hakkında FETÖ/PDY soruşturması yürütüldüğü bilgisine ulaşıldı. Ayrıca gözaltına alınan Oktay Y. Daha önce hakkında Ankara Kuşu olduğu iddiaları ile yerel basında çıkan haberler üzerine açıklamalarda bulunmuş ve iddiaları yalanlamıştı.

02 Nis 2020 - 01:43 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.