MHP’den Gebze açıklaması!

MHP Gebze İlçe Başkanı Serkan Kural’dan da Gebze’nin il olması ile ilgili bir açıklama geldi. Kural, “Ben Gebze’nin il olmasını istiyorum. Bunu isteyen ama bunun doğru ortamlarda dile getirilmesi gerektiğini düşünen biriyim” dedi.

MHP Gebze İlçe Başkanı Serkan Kural’da Gebze’nin il olması tartışmasına müdahil oldu. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yorumunu hatırlatan Başkan Kural, “Evet, Gebze il olmalı. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin Türkiye’nin 100’üncü yılında 100 il projesi var. Bizim bölgede ilçe başkanları olarak bu projenin içerisinde Gebze’yi dâhil etmek en büyük görevimiz” ifadelerini kullandı.

YILLARDIR ŞOV YAPTILAR

Kural yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Milletvekillerinin birbirlerinden haberi yok, belediye başkan adaylarından, teşkilatlarından haberi yok. Mecliste ağırladıkları muhtarlardan bile haberi yok. Beylikbağı üzerinden yıllardır şov yaptılar. Verilen kanun teklifinde Beylikbağı’nın ilçe olması yok. Hani Beylikbağı, nerede?” ifadelerini kullandı.

BELKİ NİYET GÜZELDİR

Eksik ve yanlış bilgilerle toplanarak verilmiş bir kanun teklifi. Kanun teklifinde kurumlar yazılırken yanlışlıklar yapılmış. Bu ciddiyetsizlikten kaynaklanıyor. Belki niyet güzeldir. Ama ben Beylikbağı’nı burada ilçe olarak göremedim. Elimdeki belgeler üzerinden gidiyorum. Kanun teklifinde Körfez Köprüsü denilmiş. En iyi niyetle bunun eski bir tabir olarak kullanıldığını düşünüyorum. Burada ‘Osmangazi’ isminin anılmaması üzücüdür. Yıllarca Beylikbağı üzerinden siyasî rant yapanlar, Beylikbağı'nı ilçe olarak öneriye katmamışlar.

TBMM'de ziyaretinize gelip, sözler verdiğiniz Beylikbağı bölgesi muhtarlarının yüzüne nasıl bakacaksınız? Tasarı o kadar kopyala yapıştır ki, hem Gebze Devlet Hastanesi hem de Fatih Devlet Hastanesi diye 2 hastaneden bahsedilmiş. Osmangazi Köprüsü yerine, Körfez Köprüsü yazılmış. Say say bitmez. işte bu baştan savmacı kolaycı hareketler bizim il olmamızın önündeki en büyük engel.

29 Haz 2020 - 16:03 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.