Kocaeli Adliyesi'nde çoklu baro protestosu

Kocaeli Barosu, hükümetin “çoklu baro” tasarısını Kocaeli Adliyesi önünde oturarak protesto etti.

Boran KAYALAR - Kocaeli Adliyesi önünde gerçekleşen eyleme Kocaeli Barosu yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda baro ya bağlı avukatlar katıldı. Eşzamanlı yapılan açıklamayı okuyan Kocaeli Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Selman Yaray” Öncelikle Sakarya’da meydana gelen olayda yaralananlara acil şifalar, hayatını kaybedenlere ise Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün Ankara’da tüm baroların katılımıyla savunma mitingi yapılması planlanmıştı. Maalesef dün Ankara Valiliği tarafından alınan bir kararla, COVID-19 pandemisi bahane edilerek 15 gün süreyle tüm yürüyüş ve toplantıları iptal etti. Başından itibaren baroların bölünmesinin engellenmesine yönelik en barışçıl eylemlere bile engel olunmaya çalışılması, söz konusu valilik kararının samimiyetinin haklı olarak tarafımızda sorgulanmasına neden olmuştur” dedi.

TEPKİMİZİ DUYURMAK İÇİN BURADAYIZ

Eyleme devam ettiklerini belirten Yaray, “Başkanımız Bahar Gültekin Candemir’in de aralarında bulunduğu bazı baro başkanları TBMM’ye giderek yasa tasarısının görüşüldüğü komisyonda konuşma yapmak istemişler ancak bu makul istek de geri çevrilmiştir. Başkanlarımız halen meclis önündeki eylemlerine devam etmektedirler. Yönetim kurulumuz ve bazı meslektaşlarımız başkanımıza destek vermek için Ankara’dalar. Bizler de onlara olan desteğimizi ve yapılan hukuksuz engellemelere olan tepkimizi duyurmak için buradayız” ifadelerinde bulundu.

HALKIN SESİNİN KISILMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Yaray, “Anayasadan doğan tüm demokratik ve özellikle de avukat olan milletvekillerine sesleniyoruz. Milletin vekili olduğunuzu unutmayın ve bu hilkat garibesi yasa tasarısını reddedin. Baroların bölünmesine, halkın sesinin kısılmasına müsaade etmeyeceğiz. Kocaeli Barosu olarak her zaman olduğumuz gibi hukukun yanında, halkın arkasında durmaya devam edeceğiz” diyerek açıklamayı sonlandırdı.

03 Tem 2020 - 15:57 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.