Toplu asker uğurlama törenleri yasaklandı

Kocaeli’de İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun Koronavirüs salgını nedeniyle, almış olduğu karar ile konvoy ve toplu asker uğurlamaları yasaklandı

Abbas ÇAKAR - Kocaeli İl Hıfzıssıhha Kurulu almış olduğu karar ile asker uğurlama törenlerine bazı kısıtlamalar getirdi. Askere gidecekler için konvoy ve toplu uğurlama cemiyetleri yasaklandı. Alınana karar a istinaden, kontrolsüz kalabalıkların oluşmasına neden olan, fiziki mesafe kurallarına aykırılık teşkil eden asker uğurlamalarına (açık ya da kapalı yerlerde eğlenceler düzenlenmesi, araç konvoyu oluşturulması, toplu uğurlama vb.) hiçbir şekilde müsaade edilmeyeceği ifade edildi.Otogar, gar, havaalanı gibi yerlerden yapılacak uğurlamalara sadece askerlik yükümlüsünün birinci derece yakınları katılabilecek. Bunun dışında akraba, tanıdık, arkadaş vb. katıldığı toplu uğurlamalara kesinlikle müsaade edilmeyecek.

ADLİ VE İDARİ İŞLEM

Askerlik yükümlülerinden, askerlik şubelerinden sevk işlemleri (sülüs belgesi verilirken) yapılırken birliğine teslim olacağı dönemi kapsayacak şekilde başta fiziki mesafe kuralı olmak üzere pandemi tedbirlerini ihlal edecek uğurlama/tören/eğlence/konvoy gibi aktivitelerde bulunmayacaklarına dair taahhütname alınacak.Bu kurallara uymayanlar hakkında ise adli ve idari işlem yapılacağı belirtildi

07 Tem 2020 - 22:01 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.