Kocaelispor bizim değerimiz

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın spor basını ile bir araya geldiği basın toplantısında; Kocaelispor’da bir daha eski borçların yaşatılmaması gerektiğini açıkladı

ELLİBEŞ VE GÜNEY KATILDI

Maide Restoran’ta düzenlenen toplantıda Kocaelispor Kulüp Başkanı Hüseyin Üzülmez, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş ve AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney de yer aldı. Birçok konuya açıklık getiren Büyükakın “ Yıllar öncesinde bu şehir güzel şeyler yaşadı, kupalar kazandı, Avrupa’da şehrimizi tanıttı. Kocaelispor da bu şehir için her zaman bir marka oldu, olmaya da devam edecektir. Hak edilmiş şampiyonlukta emeği olanlara, kulübün en zor zamanlarında desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Hodri Meydan’a teşekkür ediyorum. Bazı şehirler vardır, ismini andığımızda direk akıllara futbol kulüpleri gelir. Barcelona gibi, Milan gibi. Futbolun, bir şehrin markası ve vizyonu açısından yarattığı değerin farkındayım. Kocaelispor da bizim değerimizdir ve diğer kulüplerimizle birlikte amiral gemi olarak yol almalıdır” dedi.

KİMSENİN YANINDA OLMAM

Büyükakın açıklamasının devamında “Gebze, Darıca, Gölcük ve Derince’nin üst liglere çıkması, Kocaelispor’un bu yolu açması ile gerçekleşir. Kocaelispor’a öncelik verip, doğru strateji ile yapılandırdığımızda diğer kulüpler de peşinden gelir. Kocaelispor’un kamu kaynaklarına bağımlı kalması kötülüktür. Evet, ben her zaman hazırım. Bunda endişe yok. Ancak gerçekten Kocaelispor’a inanıyorsak, geleceğini iyi planlamak istiyorsak, bunun belediye kaynakları ile yürütülemez olduğunu, tesis ve sporcu alt yapısı ile gerçekleşebileceğini de bilmemiz önemlidir. Kulübün kendi gelir kaynaklarına sahip olması, siz basın mensuplarımızın da buna vurgu yapması gerekir. Başkanın kim olacağı ile ilgili haberlerin benim üzerimden yazılması beni rahatsız etmiştir. Kocaelispor’u başka tartışmaların ana ekseni haline getirmeyelim. Hüseyin kardeşim beni yanlış anlamsın. Ben bir ismin yanında olmam. Kocaelispor’un iktidar, güç ve reklam mücadelesinin vesilesi olmaması gerekiyor. Şov ve reklam yapmak isteyenler başarının yanında olurlar, başarısızlıkta kaybolurlar” ifadelerini kullandı.

ŞEHİR İÇİN YAPTIK

Büyükakın açıklakmasında “Kocaelispor üzerinden siyasi bir güç gütmedim, gütmeyeceğim. Belediye olarak yaptıklarımız Kocaelispor’a borcumuzdur. Bir minnet beklemiyoruz. Şehir için yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bu şehirdeki herkes gibi Kocaelispor’un gönüllüsüyüz. Kocaelispor’u sevdiğim kadar Gebze’yi, Darıca’yı, Derince’yi, Gölcük’ü de seviyorum. Önce Kocaelispor’umuzu sonra diğer takımlarımızı Süper Lig’e çıkarmak işten değil. Dediğim gibi, sporcu, tesis ve alt yapı konusunda doğru hamleler yaparsak başarırız. Süper Lig’e varana kadar Kocaelispor’a çok iyi bir tesis kazandırmamız lazım. Büyükşehir olarak bunu sağlamak istiyoruz. Otopark önemli ama sembolik. Otoparklardan ne kadar para kazanabiliriz ki? Keza kombine bilet satarak ne kadar gelir elde edebiliriz? Bizim futbolcu yetiştirip satmamız lazım” dedi.

ŞEFFAFLIK YOLUN IŞIĞIDIR

Kocalelispor’un kurumsal yapıyla güçlenmesine değinen Büyükakın “Kurumsal üyeliği daha önce denedik, pek bir şey çıkmadı ancak bir kez daha denemeyi düşünüyoruz. Yılda 10 bin lira verecek bin firma olsa 10 milyon gelir elde edilir. Bunu verecek daha fazla firma var. Bu anlamda ticaret ve sanayi odalarına ciddi görevler düşüyor. Ancak bizim de gayret etmemiz gerekir. Bu şehirde 2 milyon insan var. Ayda 1 lira verilse 2 milyon lira kazanılır. Kocaelispor’un harcamalarının da şeffaflaştırılması gerekiyor. Şeffaflık yolun ışığı olur. Böyle olursa insanlar paranın nereye gittiğini sorgulamaz. KEV süreci Kocaelispor’un bugünlere gelmesindeki başlama vuruşuydu. Bahri Yavuz bu konuda bize çok yardımcı oldu. Ona da teşekkür ederim. Kendisi sergimize gelemedi. Hastası için geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum. 90 milyonluk borcun 60 milyonu kapatıldı. Bu ödeme olmasaydı transfer tahtasının yolu da açılmazdı. 30 milyonluk transfer tahtası 11.5 milyona bitti. Bizim aynı borçları tekrardan yaşatmamamız gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

11 Tem 2020 - 13:37 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.