Vali Yavuz’dan korona denetimi

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği genelde kapsamında İzmit’teki koronavirüs denetimlerini gerçekleştirdi

Boran KAYALAR - İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Denetimler" konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre, valilerin koordinasyonunda, toplu ulaşım aracı, kahvehane, restoran, berber, sinema gibi birçok iş yeri ve faaliyet alanında denetimlerin gerçekleştirilmesi istendi. Gönderilen genelge kapsamında Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Doğu Kışla Perşembe Pazarı alanından başlayarak Yürüyüş Yolu’nda vatandaş ve esnafı denetleyip maske takmayan ve sosyal mesafe kurallarını uymayanları uyardı. Vali Seddar Yavuz, maskesi olmayan vatandaşlara maske dağıttı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Vali Seddar Yavuz’a, Emniyet müdürü Veysal Tipioğlu, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Haluk Saygılı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadir Durmuş, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire başkanı Arif usta, İzmit Belediye Zabıta Başkanı Ümit Fındık, İzmit Kent Merkezi Ticari Dayanışma Derneği(İKM) Başkanı Murat Öztürk eşlik etti. Vali Yavuz Perşembe Pazarı’nda ki denetimden sonra açıklamalarda bulundu.

GAYRET VE ÇABA İÇERİSİNDEYİZ

Denetim gerçekleştiren Vali Yavuz yaptığı açıklamada, “Hepimizin bildiği gibi koronavirüs salgını ile ilgili Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde genelde ve illerimizde gayret ve çaba içerisindeyiz. Salgının insan sağlığı ve hayatını en az olumsuz etkileyecek şekilde planlarımızı alıyoruz. Bugün 81 ilde vali, kaymakam , belediye başkanlarımız kısacası hepimiz sahadayız. Bir kez daha korona tedbirlerini sahada inceleniyor ve tedbirleri hatırlatıyoruz.

VATANDAŞLARIMIZ BU KURALLARA UYACAK

Vatandaşlarımızın farkındalık seviyesini daha yukarıya çıkarmak istiyoruz. Bu vesile ile vatandaşlarımızın kurallara uyma konusunda hevesli olduğunu görüyoruz. Kocaeli’nin eğitim seviyesi yüksektir. Kocaeli sanayisi ile dünya ile yarışan bir vizyona sahiptir. Bugüne kadar koronavirüs ile mücadelede Maske, Mesafe ve Hijyen bulunmuş en iyi tedbirlerdir. Bir tedavi yöntemi veya ilaç bulunmadığı için en önemli tedbir bu belirtiler kurallara uymaktır. Vatandaşlarımızın bu kurallara uyacağını düşünüyoruz.

REHAVETE KAPILMAYALIM

Polis, jandarma ve bizler bugünden itibaren de sahada olmaya devam edeceğiz. Sahada sürekli uyarıcı ekiplerimiz olacak, ilk hedefimiz ceza yazmak değil fakat uyarılara rağmen kurallara uymayan olursa ceza yazacağız. Kentimizde görev yapan oda başkanlarımız da kendi odalarına kayıtlı olan çalışanları takip edecekler. Daha birkaç ay önce daha zor tedbirleri uygulamak zorunda kalmış. Kurallara inşallah daha üst seviyede riayet edilir. Başkasının hayatına zarar verecek bir rehavete kapılmayalım. Bu hastalık sevdiklerimizi bizden alabilir bunu da düşünerek kurallara en üst şekilde riayet edelim” ifadelerini kullandı.

06 Ağu 2020 - 15:37 - Kent


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.