İzmit’in göbeğinde Atatürk maskını söktüler

İzmit Sanat Sokağında bulunan Atatürk Maskı kimliği belirsiz kişilerce geçtiğimiz Pazar günü yerinden sökülüp çalındı.

Arif BULUT - Geçtiğimiz Pazar günü İzmit Sanat Sokağında meydana gelen olayda sokakta bulunan Atatürk Maskı kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yerinden sökülüp çalındı. Sokakta bulunan esnaf ve vatandaşlar bir süre maskın belediye tarafından bakım için götürüldüğünü düşünse de daha sonra belediyenin konuyla bir alakası olamadığı anlaşıldı. Sokakta sergi için bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği İzmit Şube Başkanı Ahmet Kavaz’ın konuyla ilgili bilgilendirilmesinin ardından olay yerine polis ekipleri çağırıldı. Saldırıyla ilgili polis ekipleri tarafından soruşturma başlatıldı.

KASITLI YAPILMIŞ BİR OLAYDIR

Olayla ilgili konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği İzmit Şube Başkanı Ahmet Kavaz , “Sanat Sokağında bizimde fotoğraf sergimiz vardı. Dünden buyana bu sokağı kullanmıyordum. Kasıtlı olarak art niyetli kişiler tarafından Atatürk maskı çıkarılmış. Bugüne kadar büstler her zaman sökülüp bir yerlere atılmıştır, bu olay hırsızlık değildir. Bu olay kasıtlı bir olaydır. Bu olayın peşini kesinlikle bırakmayacağız. Sokakta zaten güvenlik kameraları var. Bu kişi ve kişilerin polisimiz tarafından en kısa sürede yakalanacağından şüphemiz yok. Bu olan sokak sakinleri tarından anlaşılsaydı zaten böyle bir olay meydana gelemezdi. Buranın önüne eşya bile koydurmayan bir esnafımız var. Yanlış anlaşılmayı fırsat bulan bu insanları kınıyorum” dedi.

22 Eyl 2020 - 14:00 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.