Hürriyet neden kazanıyor?

ELİMİZDEKİ akıllı telefonlar dün belirli bir kitle için önemliydi…

Kimdi onlar?

Gençler…

Teknolojiye ilgi duyanlar…

Daha çok kentliler…

Bugün ise durum böyle mi?

***

Geçen yılın başında yapılan bir araştırmaya göre nüfusun yüzde 72’si internet kullanıcısı, yüzde 63’ü ise aktif sosyal medya kullanıcısı idi. Ve her ikisinde de yıllık 5 milyona yakın artış vardı. Herhalde bu zamanlar bir araştırma yapılsa, internet kullanıcısı sayısı yüzde 80’e ulaşırken, sosyal medya kullanıcısı ise yüzde 70’i geçer.

Peki, Kocaeli?

Batı illerinde ve kentlerde bu oranlar daha fazla…

Ve Kocaeli, hem batıda hem de büyük bölümünü kentlilerin oluşturduğu bir orana sahip…

Bu sebeple, internet ve sosyal medya kullanıcı sayısının Kocaeli’de çok yüksek olduğunu düşünüyorum.

Bu da bize şu gerçeği fısıldıyor:

İnsanlara ulaşma mecrası artık internet ve sosyal medya…

***

Dün internet sorumlumuz Hakan’a İzmit Belediyesi’ndeki boykot ve tartışmalarla alakalı hangi haberin kaç okunduğunu bana bildirmesini istediğimde getirdiği sonuçlar çok ilgimi çekti.

Örneğin, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in meclisteki odaları gezmesi, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Soydabaş’ın okunmasının neredeyse 30 katı tıklanmış… Fakat diğer haberlerde fark bu kadar değil…

Ama şunu ifade edebilirim:

CHP’lilerin okunma oranı, AK Partililerin en az birkaç katı…

***

Elbette sebeplerini sıralayabiliriz…

“CHP’liler sosyal medyada ve internette daha çok” diyebiliriz; “Fatma Kaplan Hürriyet’in reytingi yüksek” diyebiliriz… Ne dersek diyelim; İzmit Belediyesi’nde yaşanan tartışmalarda Hürriyet’in “galip” görünmesinin önemli nedenlerinden biri; internetteki bu üstünlük… Ve şöyle bir gerçek var: İnsanların yaşamlarının büyük bir bölümü artık internette geçiyor.

***

Sonuca hemen geleyim:

İnternetteki bu siyasal dengesizlik sürdükçe, AK Parti tartışmanın “kazanan tarafı” olamaz!

Bu sebeple AK Parti, bu meseleye kafa yormalı…

Sarıca: Teşekkür bekliyorduk boykot ettiler

ÖZETLE, “AK Parti’nin haklı olduğu taraflar olabilir fakat boykot yöntemi yanlıştı” demiştim ki, CHP’li Meclis Üyesi Çetin Sarıca aradı ve “Haklı olan hiçbir yanları yok” dedi, ekledi: “Çünkü ortada bir oda değişikliği yok.”

Çetin Sarıca, mecliste grupların turuncu renkli koltuklardan oluşan büyük salonu kullandıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP’nin kullandıkları bir salon var ve bunu kullanmaya devam edecekler. Fakat biz, özellikle MHP’nin talebi üzerine hem AK Partililerin hem de MHP’lilerin misafirlerini ağırlayacakları, çay içecekleri, özel sohbetler edecekleri bir oda yapmak istedik. Nitekim MHP bu oda nedeniyle kamuoyuna açıklama yaptı ve bize teşekkür etti. Açıkçası bizler de AK Parti’den böyle bir teşekkür beklerken, bir baktık ki, meclisi boykot ettiler. Ve bu eylemi gerçekleştirirlerken kamuoyuna doğru olmayan bilgiler sundular; neymiş kullandıkları odadan çıkarılıp başka odaya taşınmışlar. Yahu, belediyede grupların kullandığı özel oda yok ki… Tüm siyasi partilerin ortak kullandığı oda var ve kullanmaya devam edecekler.”

Sarıca, AK Partililere daha sonra bir soru yöneltti:

“Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet boykot kararının ardından odaları tek tek gezdi. Büyük olan ortak odayı gösterdi, AK Parti’ye tahsis edilen yeni odayı gösterdi. Peki, AK Partililerin daha önce kullandıkları bir oda varsa, bunu neden gösteremediler. Madem vardı; desinler ki: İşte bu bizim odamızdı. Gösteremezler, yok. Çünkü başkanımız, onların odası yokken, onlara bir oda tahsis etmiştir:”

“Peki” dedim, “neden boykot ettiler?”

“Belediyeye gelip dokuzuncu kata kadar çıkıp meclis toplantısına katılmadıklarına göre herhalde önemli bir sorunlar vardı. Meclis üyeleri eksik olduğundan azınlıkta kalacaklarını düşündükleri ve bu sebeple toplantıya katılmadıklarını söyleyenler var. Herhalde mecliste azınlık olmamak için de bu oda mevzusunu bahane ettiler. İzmit halkının bunun farkında olduğunu biliyorum.”

Ve son olarak şunları söyledi Sarıca:

“Meclis üyeleri görevlerini mecliste yaparlar. Meclisi boykot etmek halkın verdiği yetkiye saygısızlıktır.”

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mevlüt Soysal - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.



Anket Yerel seçimlerde Derince'de kime oy vereceksiniz?
Tüm anketler