CHP’de güçlü icra

SİYASETTE iyi olanın, güzel konuşanın, çevresi geniş, etkisi yüksek olanın başarıyı yakalama ihtimali, siyasi organizasyonu güçlü kuranın başarılı olma ihtimalinden daha azdır.

Asıl olan organizasyondur…

Taşların yerli yerine oturması, sorumlulukların dağıtılması, ekibin çalıştırılması güçlü organizasyonun temelidir.

“Ortak akıl” basit, aynı zamanda başarının yolunu anlatan bir ifade değildir. Başarını yolu, akılların asgari müştereklerde ortaklaştırılmasından ziyade, başka başka akılların öz nitelikleriyle var olmasıdır.

***

CHP’de süreklilik halini alan bir örgütsel başarı olmadı… Zaman zaman öne çıkan isimler olsa da, kurumsal bir yönetimsel anlayış oluşturulamadı…

CHP’de yönetimler, “başkanın etrafında toplanmış yol arkadaşları” olmaktan fazlaca ileri gidemedi.

Geçtiğimiz aylarda kaleme aldığım bir yazının bir bölümü şöyleydi:

Yönetim kurullarına girecek her kişinin temsil ettiği işkolu, sosyal çevre ya da sivil toplum örgütü olmalıdır. Örneğin esnaf, mühendis ve mimarlar, sendikalar, üniversite, hukuk, basın-yayın, yerel yönetimler, vesaire…

Bu bağlamda her yönetici bir “başkan” gibi çalışarak ve etkin olarak, işkolu, sosyal çevre ya da sivil toplum örgütlerinden oluşan komisyonun başkanı olmalıdır.

Komisyonu yöneten ve komisyon üyeleriyle her hafta toplanan yönetici, yönetim kuruluna yapılan çalışmaları rapor olarak sunmalıdır.

Örneğin esnaftan sorumlu bir yönetim kurulu üyesinin toplantı yaptığı 20 esnaf yoksa, düzenlenecek bir organizasyona 200 esnaf katılmıyorsa, o yönetici, yönetici değildir.

Ya da bir başka yönetici, yerel yönetim komisyonuyla hem yerel yönetimlerin eksikliklerini masaya yatırmıyor hem de projeler üretmiyorsa, o yönetici başarısızdır.

***

Gazetemizin internet sitesinde “CHP İl’de icra oluştu” haberini okuyunca, İl Başkanı Harun Yıldızlı’nın yöneticilerin tamamına önemli sorumluluklar verdiğini fark ettim.

Bir kere, yönetimdeki kimse, “sıradan yönetim kurulu üyesi” değil; hepsinin bir alanı, bir görevi var.

Ve CHP’de; fabrikalardaki işçilerden ve işverenden, küçük esnaftan, turizmden, tarımdan sorumlu başkan yardımcıları var. Öte yandan 12 ilçe 6’ya bölünmüş ve 2’şer 2’şer dağıtılmış. 6 yönetici, 2’şer ilçeden sorumlu başkan yardımcısı.

Şunu ifade edebilirim:

CHP’de artık her yöneticinin sorumluluk alanları var…

Kamuoyu kısa sürede CHP’deki yeni yüzlerle tanışacak, onların yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi sahibi olacaktır.

Daha önce de belirttiğim gibi;

Her yönetici, aynı zamanda başkan olacaktır… Çünkü her yöneticinin yönettiği birimler çalışmaya başlayacaktır…

***

Dikey örgütlenme çok önemli…

CHP İl’deki başkan yardımcılarının aynılarının ilçelerde de olması gerekmektedir. Çünkü bilginin ve hareketin merkezi ilçelerdir… Böylelikle ilçelerdeki başkan yardımcılarının sorumlulukları yalnızca ilçe başkanına değil, aynı zamanda ildeki başkan yardımcısına olacaktır.

***

Yönetim ve örgütlenme meselesi uzun bir konu…

Yazsam, sayfalar yetmez.

Ama CHP İl’in güçlü ve yayılımı geniş bir icra kurulu oluşturması, kentte etkin bir CHP yaratılması adına çok önemli bir adım…

Sokağa çıkma yasağı

HEPİMİZ tıp insanı olduk…

Bakkal dedi:

“Kesinlikle iki gün daha sokağa çıkma yasağı uygulanmalı?”

“Neden?”

“Çünkü 4-5 günlük kuluçka süresi var ya, vaka sayısının artıp artmadığını hafta sonu yapılan testlerde sağlıklı görebilir. Daha sonra da yeni tedbirler ya da rahatlama adımları gelebilir.”

Başımı salladım…

“Haklısın.”

***

Fırıncı dedi:

“Kesinlikle sokağa çıkma yasağı uygulanmamalı?”

“Neden?”

“Millet yasaktan önceki son iki gün marketlere akın ediyor. Vaka sayıları tırmanıyor.”

Başımı salladım.

“Haklısın.”

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mevlüt Soysal - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.



Anket Yerel seçimlerde Derince'de kime oy vereceksiniz?
Tüm anketler