Bu proje öğrencilerin dilinden

Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Türkçenin doğru kullanımına dikkat çekmek amacıyla başlatılan “Öğrencilerin Dilinden” projesinin ilk çalışması, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılına özel “Vatan Sağ Olsun” adlı klip oldu

BAŞİSKELE İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya’nın desteğiyle Türkçe öğretmeni Mehmet Uğur Beşer koordinatörlüğünde yürütülen “Öğrencilerin Dilinden” projesiyle, özellikle gençlerin sevdiği popüler şarkılara Türkçeye ve milli, manevi duygulara daha uygun yeni şarkı sözleri yazılarak şarkılar yeniden yorumlanıyor. Bu kapsamda Türkçenin doğru ve güzel kullanımına dikkat çekiliyor. Ayrıca öğrencilerin müziğe ve sanata olan ilgisinin teşviki ile sosyal medyayı verimli kullanması da gerçekleşmiş oluyor.

SOSYAL MEDYADAN

“Öğrencilerin Dilinden” korosunun ilk çalışması 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı temalı olurken koro ile ilgili paylaşımlara ilgili youtube kanalı ve instagram üzerinden erişim mümkün olacak. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılına özel “Vatan Sağ Olsun” adlı klibe erişim şu linkten mümkün olacak: https://www.youtube.com/watch?v=pbS7TnHAhGw

19 May 2019 - 11:10 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.